JAGODY TO CO DOBRE, TO CO ZDROWE
SAMO ZDROWIE – JAGODY
Jagody to cudowne źródło dobra, lek znany od wielu pokoleń. poznajmy przepis na ten przepyszny owoc i lecznicze działanie na nasz organizm. Jagody to co dobre, to co zdrowe są myślą przewodnią dzisiejszego wpisu.
JAGODY
- wzmacniają oczy,
- obniżają poziom cholesterolu,
- uelastyczniają naczynia krwionośne,
Najlepsze działanie lecznicze osiągniemy jedząc je na surowo. Są także smakowitym dodatkiem do ciast, deserów, bułeczek na słodko.
WAŻNE !!
Nie tracą składników odżywczych pomimo zamrożenia. To wielki plus jagód.
JAGODY W CUKRZE
Składniki na 4 słoiki o pojemności 250 – 300 ml
- 1 kg jagód
- 20 dag cukru
Owoce przebierz, opłucz, osącz. Słoiki umyj, wypłucz i wyparz w piekarniku. Około 15 minut w piekarniku w temperaturze 150 stopni C. Jagody wsyp do rondelka, dodaj cukier, podgrzej tak, by puściły sok. Słoiki napełnij owocami, pasteryzuj 20 minut.
Ten smaczny sposób to idealny patent na smak i zapach owoców także zimą. Jagody to co dobre, to co zdrowe to wątek, o którym musimy myśleć już w lecie, by przygotować zapasy na smutną jesień i zimną zimę.
Bernardeta Nosek
Copywriterka, blogerka, dietetyk, fanka pisania.
Pasjonatka ziołolecznictwa i medycyny naturalnej.
nikita757@o2.pl
Jagody, smak dzieciństwa, absolutnie uwielbiam, tym bardziej cieszę się z ich zdrowych właściwości 🙂
jejku mamy teraz styczen a Ty mi tym wpisem narobiłas smaka na laaato <3
Jagody uwielbiam! I strasznie żałuję, że jest teraz zima, więc nie ma dostępu do świeżych, a mrożonych już nie mam.