JAGODY TO CO DOBRE, TO CO ZDROWE

SAMO ZDROWIE – JAGODY

Jagody to cudowne źródło dobra, lek znany od wielu pokoleń. poznajmy przepis na ten przepyszny owoc i lecznicze działanie na nasz organizm.  Jagody to co dobre, to co zdrowe są myślą  przewodnią dzisiejszego wpisu.

JAGODY

  • wzmacniają oczy,
  • obniżają poziom cholesterolu,
  • uelastyczniają naczynia krwionośne,

Najlepsze działanie lecznicze osiągniemy jedząc je na surowo. Są także smakowitym dodatkiem do ciast, deserów, bułeczek na słodko.

WAŻNE !!

Nie tracą składników odżywczych pomimo zamrożenia. To wielki plus jagód.

JAGODY W CUKRZE

Składniki na 4 słoiki o pojemności 250 – 300 ml

  • 1 kg jagód
  • 20 dag cukru

Owoce przebierz, opłucz, osącz. Słoiki umyj, wypłucz i wyparz w piekarniku. Około 15 minut w piekarniku w temperaturze 150 stopni C. Jagody wsyp do rondelka, dodaj cukier, podgrzej tak, by puściły sok. Słoiki napełnij owocami, pasteryzuj 20 minut.

JAGODY TO CO DOBRE, TO CO ZDROWE

Ten  smaczny sposób to idealny patent na smak i zapach owoców także zimą. Jagody to co dobre, to co zdrowe to wątek, o którym musimy myśleć już w lecie, by przygotować zapasy na smutną jesień i zimną zimę.

 

 

 

Bernardeta Nosek - Copywriting  Bernardeta Nosek

Copywriterka, blogerka, dietetyk, fanka pisania.
Pasjonatka ziołolecznictwa i medycyny naturalnej.
nikita757@o2.pl

3 thoughts on “JAGODY TO CO DOBRE, TO CO ZDROWE

  • 2 stycznia 2017 at 13:08
    Permalink

    Jagody, smak dzieciństwa, absolutnie uwielbiam, tym bardziej cieszę się z ich zdrowych właściwości 🙂

    Reply
  • 2 stycznia 2017 at 14:01
    Permalink

    jejku mamy teraz styczen a Ty mi tym wpisem narobiłas smaka na laaato <3

    Reply

Dodaj komentarz

%d bloggers like this: